IV. Erdélyi Történelemtudományi Doktorandusz Konferencia

HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS ERDÉLY TÖRTÉNETÉBEN

Nagyvárad, 2019. május 17–18.

A Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége és a Partiumi Keresztény Egyetem 2019. május 17–18. között Hagyomány és megújulás Erdély történetében címmel szervezi meg a IV. Erdélyi Történelemtudományi Doktorandusz Konferenciát.

A tanácskozás szakmai fórum kíván lenni a tágabb értelemben vett Erdély  történetével foglalkozó doktoranduszok, doktorjelöltek, PhD fokozattal rendelkező vagy annak megszerzése előtt álló fiatal kutatók, valamint MA hallgatók számára, tanuljanak vagy dolgozzanak romániai, magyarországi vagy bármely más ország egyetemén, illetve kutatóintézetében.

Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk az Erdély történetével foglalkozó fiatal kutatók számára, hogy interdiszciplináris megközelítésben mutathassák be és vitathassák meg eddigi kutatási eredményeiket. Ezért tudományterülettől függetlenül várjuk azoknak a személyeknek a jelentkezését, akik a tágabb értelemben vett Erdély (beleértve Partium és a Bánság) történetével kapcsolatos kutatásokat folytatnak.

Az elhangzott előadások írott változatait lektorált tanulmánykötetben jelentetjük meg.

Jelentkezni 2019. április 20-ig, az alábbi linken  keresztül elérhető jelentkezési lappal lehetséges: http://bit.ly/IVerdelyi_tori_konf

Helyszín: Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad.

A részvétel ingyenes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s